Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου 1940: Η ημέρα που νικήθηκε ο ζόφος

Του Κώστα Δεσποτόπουλου
 aera
Την 28η Οκτωβρίου 1940, η προοπτική της Ιστορίας ήταν όσο ποτέ ζοφερή. Οι λαοί της Ευρώπης είχαν υποδουλωθεί ή φαίνονταν έτοιμοι να υποκύψουν στην φυλετική αλαζονεία του

Μνήμες της Αντίστασης μαζεμένες με μεράκι

Οι μνήμες από τις ημέρες του ελληνοϊταλικού πολέμου και από την ασυμβίβαστη αντίσταση του Έλληνα στρατιώτη στη ναζιστική "μηχανή" θα ήταν σίγουρα πιο "φτωχές" σήμερα, χωρίς τα χιλιάδες κειμήλια - λάφυρα, που άφησαν πίσω τους οι αιματηρές μάχες στα χαρακώματα του θανάτου.
Η λέξη της εβδομάδας "ΑΕΡΑ":  
Η ιστορία της ιαχής Aέρα;
Παρουσίαση με λίγα λόγια: Οι στρατιωτικές ιαχές των Ελλήνων, μέχρι τον Β' παγκόσμιο πόλεμο ήταν οι αρχαίες ελληνικές: αλαλά ή αλαλαί ή ελελεύ ή το εξευρωπαϊσμένο: χιπ, χιπ, ουρρά (hip, hip, hurrah). Η ιαχή “αέρα”

Μαθητική παρέλαση υπό βροχή και... ΔΝΤ

Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον εκπροσώπων της πολιτικής, εκκλησιαστικής και στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και μελών αριστερών συνδυασμών που ανάρτησαν πανό δίπλα από την εξέδρα των επισήμων κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σήμερα αποφασίζει η ΔΟΕ για πιθανές κινητοποιήσεις

Δεν ικανοποιήθηκαν από τη χθεσινή 
συνάντηση με την υπουργό 
Το πρόγραμμα δράσης του κλάδου της για το Νοέμβριο θα ορίσει σήμερα η ΔΟΕ σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει, ενώ στις 12 θα συνεδριάσει από κοινού και με την ΟΛΜΕ.

Δεν άντεξε το «παρακράτος» η Θάλεια Δραγώνα

Η παραιτηθείσα ειδική γραμματέας μετά την πρόταση να μην είναι υποχρεωτικό μάθημα η Ιστορία έγινε στόχος ακραίων στοιχείων. «Θα πεθάνεις», «Θα μετανιώσεις», «Θα σε θάψουμε». Αυτές ήταν μερικές μόνο από τις φράσεις που απηύθυναν τους τελευταίους δώδεκα μήνες στην πρώην γραμματέα Διαπολιτισμικής