Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Θολά νερά
Του Στέφανου Κωνσταντινίδη*
Φωτογραφία
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχουμε εισέλθει σε θολά νερά στην προσπάθειά μας να εξευμενίσουμε τους πάντες, από την Τουρκία ώς τους Αγγλοαμερικανούς και από τους γραφειοκράτες των Ηνωμένων Εθνών ώς αυτούς των Βρυξελλών.

Οι «εισαγόμενοι» πρυτάνεις διχάζουν τα ΑΕΙ


ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΛΗΜΕΡΗ
Σε αμηχανία βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα απέναντι στις προτάσεις της Α. Διαμαντοπούλου για τους πρυτάνεις και τη διοίκηση των ΑΕΙ. Οι καθηγητές εμφανίζονται μοιρασμένοι σε διαφορετικά στρατόπεδα είτε πρόκειται για την ουσία του διαλόγου είτε για την αντίδραση.

ΕΝΕΡΓΩΣ

Τα στρατηγικά αδιέξοδα της Νεοδεξιάς
Του Κώστα Γουλιάμου*
Φωτογραφία
Πριν από λίγο καιρό από αυτή τη στήλη είχα αναφερθεί στο γεγονός ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε αφετηρία απεργιακού αναβρασμού. Σε εκείνο το άρθρο, υποστήριζα πως ένας πρώτος

Προπαγάνδα κατά της Ελλάδας

Αλβανικά σχολικά βιβλία: Η μισή Ήπειρος και η Μακεδονία είναι αλβανικό έδαφος. Στη Γεωγραφία της Αλβανίας ολόκληρη η Βορειοδυτική Ελλάδα ανήκε στην Αλβανία. Χαρακτηρίζονται οι Έλληνες ως αιμοσταγείς που έκαναν εθνοκάθαρση στους Τσάμηδες. Μαθαίνουν οι αλβανοί μαθητές πως έχουν το ίδιο DNA με τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τα καλύτερα δημόσια σχολεία στην Ελλάδα

Διακρίσεις στη μόρφωση και στη δημόσια εκπαίδευση δείχνουν τα στοιχεία με τις επιδόσεις των λυκείων στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Σύμφωνα με την έρευνα, που δημοσιεύεται, οι «καλές» συνοικίες έχουν και τα «καλά» σχολεία