Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2010

ΣΕ 2,2 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Σε 2,2 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πόροι από ευρωπαϊκά προγράμματα που σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τη Διά Βίου Μάθηση, που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Eπισχέσεις εργασίας εκπαιδευτικών σε δημοτικά σχολεία

Καθυστερεί από 10 Σεπτεμβρίου 2010, η μισθοδοσία των 5.800 αναπληρωτών, που κλήθηκαν να στελεχώσουν το νέο πρόγραμμα των 800 αναμορφωμένων δημοτικών σχολείων που

Λιγότερες φέτος οι αιτήσεις υποψηφίων στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Λιγότερες ήταν φέτος οι αιτήσεις υποψηφίων για σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ).   Συγκεκριμένα, φέτος έκαναν αίτηση 58.049 υποψήφιοι, ενώ πέρυσι είχαν κάνει 76.478.

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Η οικονομική ανασφάλεια αλλάζει τις επιλογές των υποψηφίων

Τις επόµενες µέρες αναµένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας που αφορά τον χρόνο κατάθεσης της αίτησης – δήλωσης του 6ου µαθήµατος από τους φετινούς υποψηφίους. Την ίδια ώρα,

Yπουργείο Παιδείας Προετοιμάζει ριζική αναμόρφωση των πειραματικών σχολείων με σχέδιο νόμου

Τα νέα πειραµατικά θα οργανώνουν και οµίλους µαθηµάτων
µαζί µε δηµόσια σχολεία των περιοχών τους
Πλήρη αναμόρφωση του θεσμού των πειραματικών σχολείων που είχαν εγκαταλειφθεί τα τελευταία χρόνια εισηγείται η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, με σκοπό να ξαναγίνουν κέντρα αριστείας.

H Ζακλίν ντε Ρομιγύ και η ελληνική γλώσσα

ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΥΝΑΚΗΣ
«Δεν κατοικούμε μια χώρα, κατοικούμε μια γλώσσα» έλεγε ο Σιοράν· και αυτό είχε προσπαθήσει να αποδείξει η Ζακλίν ντε Ρομιγύ που κατοίκησε με πάθος την ελληνική γλώσσα. Το έργο της-και ευτυχώς, μεγάλο μέρος του είναι μεταφρασμένο στα