Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών για το 2010

Τα βραβεία και τους επαίνους σε ανθρώπους των γραμμάτων, των τεχνών και των επιστημών απένειμε η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη σημερινή Πανηγυρική Συνεδρία της.

Υπουργείο Παιδείας «Δεν συγχωνεύουμε μόνο, προχωράμε και σε ιδρύσεις»

«Δεν έχουμε μόνο συγχωνεύσεις σχολείων, προχωράμε και σε ιδρύσεις σχολείων», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή το σχετικό θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος».

Δημόσια Εκπαίδευση : Συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων αλά.. «Καλλικράτης»«Καλλικράτης» και στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναμένεται με την έναρξη της νέας χρονιάς. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας προβλέπει κλείσιμο

Στην Κρήτη ένα από τα αρχαιολογικά ευρήματα της χρονιάς

Τη συγγένεια του DNA του σύγχρονου ανθρώπου με αυτό των Νεάντερταλ 
απέδειξαν επιστήμονες το 2010.
Η ανακάλυψη παλαιολιθικών εργαλείων, ηλικίας 130.000-700.000 ετών, στον Πλακιά Ρεθύμνου είναι μία από τις 10 σημαντικότερες της χρονιάς στην αρχαιολογία, σύμφωνα με την αμερικανική επιθεώρηση «Archaeology».

∆ιευθυντής: 1 στους 2 κερδίζει

Από τους 40.000 εκπαιδευτικούς που θα υποβάλουν αίτηση
θα επιλεγούν οι 20.000
ΕΡΕΥΝΑ Του , Χρήστου Κάτσικα , xkatsikas@xkatsikas.gr
Πάνω από 40.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης αναµένεται να υποβληθούν στα Συµβούλια Επιλογής για τη στελέχωση περίπου 20.000 θέσεων