Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ
Με Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών, τιμήθηκε σήμερα ο Κώστας Ζάχος, Διευθυντής της ΙΒ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, για το σημαντικότατο έργο συντήρησης, μελέτης και αποκατάστασης των μνημείων της Νικοπόλεως, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.

Η δασκάλα του Έβρου πήρε μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών!...

Με μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών τιμήθηκε η δασκάλα του Έβρου, Χαρά Νικοπούλου, στην κατηγορία «Τάξη των Ηθικών και

Αν ήξεραν οι φτωχοί πόση χλιδή κατέχουν οι πλούσιοι θα είχαν επαναστατήσει

του Χρήστου Κυργιάκη
Πλατεία Συντάγματος, πλατεία Ομόνοιας, οδός Αιόλου, οδός Αθηνάς , οδός Σταδίου, παντού μεγάλα και φανταχτερά καταστήματα με τις βιτρίνες τους στολισμένες.

Έκλεισε η «κάνουλα» για την έρευνα

 
Ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν εδώ και αρκετό καιρό τα ελληνικά πανεπιστήμια, ανάμεσά τους και το τοπικό ίδρυμα.Οι «κάνουλες» των ερευνητικών προγραμμάτων έχουν σταματήσει να τροφοδοτούν την έρευνα και σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση των τακτικών προϋπολογισμών, αλλά και των δημοσίων

Συζήτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα για την Παιδεία

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο) αναμένεται να μιλήσει για αρκετή ώρα στο σημερινό τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο του 2010 παρά το γεγονός ότι η Παιδεία δεν

Επιστημονικές ανακαλύψεις... προσεχώς

Η δεκαετία με τη μεγαλύτερη πρόοδο στις επιστημονικές ανακαλύψεις της ιστορίας ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, παρά τους ελλιπείς πόρους ενώ χάρη στην αύξηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων ο ρυθμός της επιστημονικής έρευνας αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος το επόμενο έτος.