Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς το Υπουργείο Παιδείας ...

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα το 10ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ), από το οποίο και θα προκύψει η νέα ηγεσία της. Η νέα ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ θα αναλάβει την διοίκηση της σε περίοδο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση λόγω των αλλαγών στην ανώτατη εκπαίδευση.
Κανένα πρόσωπο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν θα παραστεί στην σημερινή έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, καθώς κρίθηκε ότι η τεταμένη περίοδος στις σχέσεις της κυρίας Αννας Διαμαντοπούλου και του υφυπουργού της κ. Γ. Πανάρετου με τους πανεπιστημιακούς, δεν ευνοεί... εθιμοτυπικές συναντήσεις.
Ηδη σε εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην θεσσαλονίκη, η υπουργός Παιδείας δέχτηκε σκληρή κριτική από τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Γ. Μυλόπουλο για τις προτάσεις της κυβέρνησης περί διορισμένων πρυτάνεων.
Το Συνέδριο της ΠΟΣΔΕΠ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με την εκλογή της νέας ηγεσίας της Ομοσπονδίας, ενώ στην διάρκεια των δυο επόμενων ημερών θα ακουστούν εισηγήσεις για τα θέματα της ανώτατης παιδείας και ομιλίες εκπροσώπων των κομμάτων. Πάντως στις εκλογές των αντιπροσώπων που έγιναν για την εκλογή ηγεσίας στο συνέδριο πλειοψήφισαν τα μέλη της παράταξης της Αριστερής Μεταρρύθμισης (ΑΡΜΕ) που διοικούσε και τα δυο προηγούμενα χρόνια την Ομοσπονδία των καθηγητών ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ) μαζί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ΚΙΠΑΝ)

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: