Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΘ: Στον «αέρα» τα μαθήματα εξαιτίας κτιριακού προβλήματος

Την άμεση επίλυση του κτιριακού της προβλήματος ζητά από τις πρυτανικές αρχές, η Παιδαγωγική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας ότι δεν θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου (στις 7 Φεβρουαρίου), εάν δεν δοθεί μία μεσοπρόθεσμη λύση.
Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής, διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά η δυσμενής εξέλιξη στο πρόβλημα στέγασης εκατοντάδων φοιτητών, που επιβαρύνθηκε με την απομάκρυνση από τους χώρους του πανεπιστημίου των λυόμενων αιθουσών.
Σύμφωνα με την κοσμήτορα, Δήμητρα Κογκίδου, η σχολή χρησιμοποιεί ήδη διάσπαρτες αίθουσες σε διάφορες σχολές του ΑΠΘ (π.χ. Ιατρικής), προκειμένου να καλύψει μέρος των αναγκών της, που κατά το εαρινό εξάμηνο θα αυξηθούν, εξαιτίας των πρόσθετων μαθημάτων που θα προκύψουν. «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον μία αίθουσα αμφιθεάτρου, χωρητικότητας 250 ατόμων, που να λειτουργεί από το πρωί μέχρι το βράδυ και να καλύψουμε στοιχειωδώς κάποιες ανάγκες μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οριστική λύση στο πρόβλημα θα έδινε η κατασκευή των δύο νέων πτερύγων της Παιδαγωγικής, ωστόσο, η διαδικασία σταμάτησε στις μελέτες (παραδόθηκαν τον Αύγουστο), καθώς το έργο δεν έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ για την χρηματοδότησή του. Στο μεταξύ, τα προβλήματα στατικότητας της στέγης στο μικρό νεοκλασικό επί της οδού Αρχαιολογικού Μουσείου, παραμένουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν αίθουσες.
«Ζητάμε μία μεσοπρόθεσμη λύση, καθώς με την υπάρχουσα κατάσταση αδυνατούμε να ξεκινήσουμε το εαρινό εξάμηνο», είπε η κ.Κογκίδου.
Η Παιδαγωγική Σχολή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει, εξάλλου, προβλήματα έλλειψης ικανού αριθμού αποσπασμένων εκπαιδευτικών που θα πραγματοποιούν τα μαθήματα σε ξένες γλώσσες και την πρακτική άσκηση των φοιτητών. Στο τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, το υπουργείο απέσπασε τρεις επιπλέον εκπαιδευτικούς (αρχικά είχαν διατεθεί μόλις τρεις), από τους 20 που απαιτούνται, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες 4.000 φοιτητών. Το τμήμα Νηπιαγωγών λειτουργεί με μόλις 4 αποσπασμένους για 1.500 φοιτητές.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: