Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Κυβερνητικά αποκαλυπτήρια για τα «κλειστά» επαγγέλματα

Το σχέδιο νόμου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων θα παρουσιάσει, ύστερα από πολλές αναβολές, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου.
Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί μία από τις κύριες εξαγγελίες της κυβέρνησης και απαίτηση της τρόικας. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε τη διενέργεια πανελλαδικής δημοσκόπησης γνώμης από την Metron Analysis.
Στη συνεδρίαση του υπουργικού που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, εκτός από την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τα κλειστά επαγγέλματα, θα υπάρξει και ενημέρωση για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την αναμόρφωση των συλλογικών οργανώσεων του αγροτικού χώρου.
Ακόμη, θα παρουσιαστεί το πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για τα 800 δημοτικά ολοήμερα σχολεία. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: