Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Εκπομπή: Πανεπιστήμιο, ναι. Τίμιο; Δ’ μέρος

 
Το κακό σύστημα της Παιδείας, συναντά μια κακή συλλογική αντίληψη. Όλοι θέλουμε τα παιδιά μας να σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο. Είτε το αξίζουν είτε όχι. Και το χειρότερο είτε αξίζει αυτό το Πανεπιστήμιο είτε όχι. Ολόκληρη η κοινωνία και μαζί της η πολιτική ηγεσία, συζητούν σοβαρά, για το αν κάποιος που δεν πιάνει τη βάση του δέκα, δικαιούται να μπει ή όχι στο Πανεπιστήμιο. Μια τέτοια κουβέντα θα ήταν αδιανόητη στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα όμως όπου η Παιδεία ταυτίζεται με το εξεταστικό σύστημα και η αξία με το Πανεπιστήμιο, είναι έως και αναγκαία.
Η αξιολόγηση θεωρείται κακό πράγμα με διάφορα ακροβατικά επιχειρήματα. Η αριστεία δεν είναι στόχος επιστημονικός αλλά πολλές φορές στόχος τον οποίο πυροβολούν.
Υπάρχουν καθηγητές στα Πανεπιστήμια που έχουν κάνει δύο επιστημονικές εργασίες στην καριέρα τους και που κανένας δεν έχει κάνει καμιά αναφορά στο έργο τους. Κι όμως είναι καθηγητές.
Στην τέταρτη κατά σειρά εκπομπή για τα ελληνικά Πανεπιστήμια επιλέξαμε να δείξουμε την άλλη πλευρά του Πανεπιστημίου.
Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για τους άριστους έλληνες πανεπιστημιακούς. Αυτούς που έχουν κατακτήσει την γνώση και τη διεθνή αναγνώριση. Αυτούς που σπάνια ακούμε, επειδή δουλεύουν ή απλώς σιωπούν.
Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 23:00 μμ
«Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται»


Εκπομπή: Πανεπιστήμιο, ναι. Τίμιο; Δ’ μέρος from Kouti Pandoras on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: