Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011

Μετα (ρρρρρ...) ρυθμίσεις στην παιδεία

Η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου συμμετείχε χθες στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας στο πλαίσιο του «μασάζ διαρκείας» στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην κοινή γνώμη προτού ξεκινήσει μία ακόμη μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση από τις πολλές που έχουν γίνει από το 1830. Δεν αναφέρω τυχαία την ημερομηνία αφού στην ομιλία της η Αννα «αποκάλυψε» ότι διάβασε το βιβλίο του γνωστού Παιδαγωγού Αλέξη Δημαρά «Από το κοντύλι στον υπολογιστή», μια ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή στις μεταρρυθμίσεις από το 1830 μέχρι το 2000.
«Ποιο είναι το ενδιαφέρον συμπέρασμα;» αναρωτήθηκε η Αννα και απάντησε ευθύς αμέσως: «Οτι από το 1830 μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης στην ιστορία της χώραςπου να σχεδιάστηκε, να συζητήθηκε, να ψηφίστηκε από τη Βουλή και παράλληλα να εφαρμόστηκε» . Σπεύδω να διαβεβαιώσω την υπουργό Παιδείας ότι η εν αναμονή μεταρρύθμιση θα σπάσει την παράδοση αφού θα εφαρμοστεί σίγουρα. Η βεβαιότητα αντλείται από την πληροφορία συνεργάτη μου ότι κατά τη νέα επίσκεψή τους στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα οι εμπειρογνώμονες της τρόικας είναι αποφασισμένοι να δώσουν ιδιαίτερο βάρος στην Παιδεία και να ζητήσουν την επιτάχυνση των σχετικών αποφάσεων. 
Από ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: