Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Μέθοδος διδασκαλίας για υπουργούς

Σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας υιοθέτησε ο κ. Γ. Παπανδρέου (στο σκίτσο) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός προέβαλε ένα βίντεο για την εκπαίδευση και τη σημασία της, το οποίο ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με το «πιλοτικό πρόγραμμα» που παρουσίασε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου για την αναμόρφωση του εκπαιδευτικού συστήματος με στόχο την καλύτερη ανάδειξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων των μαθητών. 
Για την καλύτερη ανάδειξη των ταλέντων και των δεξιοτήτων των υπουργών, ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μοιραστεί ένα δισέλιδο ερωτηματολόγιο. Κάθε φορά που ένας υπουργός θα παρουσιάζει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, οι συνάδελφοί του θα το βαθμολογούν με βάση 28(!) κριτήρια. Ενα από τα κριτήρια είναι: «Πόσο απλοποιεί την καθημερινή ζωή του πολίτη η βασική ιδέα του πιλοτικού προγράμματος;». Ενα δεύτερο κριτήριο: «Θεωρείτε ότι το πρόγραμμα κάνει (sic) πραγματική καινοτομία;». Και ένα τρίτο: «Αρμόζει το πιλοτικό πρόγραμμα με τις βασικές αρχές και αξίες του Κινήματός μας;»
Oι υπουργοί θα βαθμολογούν κάθε κριτήριο από 1 ως 5 και χωρίς να γράφουν το όνομά τους θα καταθέτουν το ερωτηματολόγιο. Εν συνεχεία οι σύμβουλοι του Μαξίμου θα υπολογίζουν τους μέσους όρους. Πάντως το ερωτηματολόγιο δεν εφαρμόστηκε στην περίπτωση του πιλοτικού προγράμματος της Εύης, αφού, όπως είπε ο πρόεδρος, «δεν ισχύει για την Εύη, αφού δεν γνώριζε τα κριτήρια, θα ισχύσει από εδώ και στο εξής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: