Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

Πολιτικός σουρεαλισμός

Αν δεν είχατε την ευκαιρία να δείτε τη διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον για «το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα» και έχετε χρόνο, μπορείτε να κατεβάσετε το βίντεο από την ιστοσελίδα μας. Ο βρετανός συγγραφέας και πανεπιστημιακός, σύμβουλος του Τόνι Μπλερ για θέματα Παιδείας, είναι απολαυστικός για τις ιδέες του αλλά κυρίως για τον τρόπο που ξετυλίγει τη σκέψη του.
Την ευκαιρία να απολαύσουν τον «σερ» Κεν Ρόμπινσον έδωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου στα 49 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που συνεδρίαζε την Πέμπτη στη Βουλή για να συζητήσει πώς θα οργανωθούν και θα λειτουργήσουν στο μέλλον τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Ενα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκινά και μας αφορά όλους...
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και όλοι οι υφυπουργοί παρακολουθούσαν τον Κεν Ρόμπινσον στη διπλανή αίθουσα της Βουλής συνεδρίαζε η εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. Δεκαεννέα βουλευτές όλων των χρωμάτων αυτοεξευτελίζονταν παζαρεύοντας σε ποιους θα αποδώσουν ευθύνες, ποιους θα συμπεριλάβουν στο «κατηγορητήριο», ποιοι υπουργοί θα κατονομασθούν στο πόρισμά τους για συμμετοχή στο μεγαλύτερο μετά την εποχή Κοσκωτά σκάνδαλο στην Ελλάδα.
Τα 49 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Πρωθυπουργός συνέχιζαν να παρακολουθούν τη διάλεξη του Κεν Ρόμπινσον για «το σχολείο που σκοτώνει τη δημιουργικότητα».
Αν αυτό δεν είναι πολιτικός σουρεαλισμός, τι άλλο μπορεί να είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: