Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

«Κλειστές» εκθέσεις και στο Λαογραφικό Εθνολογικό Μακεδονίας - Θράκης


Οι δύο μόνιμες εκθέσεις του ΛΕΜΜ-Θ θα παραμείνουν κλειστές.Λόγω ελλέιψεων φυλακτικού προσωπικού.Οι σημαντικές ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό αναγκάζουν τις διοικήσεις δύο ακόμη μουσείων της Θεσσαλονίκης, πέρα από το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και του Μουσείου Λευκού Πύργου, το οποίο αποτελεί παράρτημα του προηγούμενου, να κρατήσουν κλειστές ολόκληρες εκθέσεις τους ή ένα τμήμα αυτών.
Συγκεκριμένα, σήμερα το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δηλώνεται: «Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης βρίσκεται στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να κλείσει καθημερινά τις δύο μόνιμες εκθέσεις του, λόγω έλλειψης φυλακτικού προσωπικού, και επιπλέον, όλες τις εκθέσεις (συμπεριλαμβανομένης και της περιοδικής) τις Κυριακές, λόγω μη έγκρισης των υπερωριών και εξαιρέσιμων των φυλάκων για το 2011». Ετσι θα παραμείνουν κλειστές οι εκθέσεις «Στους Μύλους της Μακεδονίας και της Θράκης» και «Μακεδονία- Θράκη: Παραδοσιακές ενδυμασίες, 1860-1960», ενώ θα λειτουργεί για το κοινό μόνο η περιοδική έκθεση «Το μάθημα της παράδοσης».
Το πρόβλημα της έλλειψης έκτακτου προσωπικού αντιμετωπίζει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να κρατά κλειστό ένα τμήμα της μόνιμης έκθεσης εκ περιτροπής, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Σύμφωνα με υπαλλήλους του Μουσείου, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στην αρχή κάθε νέου έτους, σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια, ενώ αναμένεται να διευθετηθεί σύντομα από το ΥΠΠΟ.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: