Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Δικαίωση της «Πανδώρας» με την αποπομπή Δουκουδάκη

 
«Ξηλώνουν» τον αντιπρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αστέριο Δουκουδάκη, μετά από τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» για την χουντική δράση του. Με σκληρή ανακοίνωση η πρυτανεία του ΕΚΠΑ γνωστοποιεί πως ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και αντιπρύτανης Αστέριος Δουκουδάκης αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική Αρχή, ενώ έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις και σε ό,τι αφορά την θέση του κ. Δουκουδάκη στην Οδοντιατρική Σχολή.
Ανακοίνωση του Πρύτανη σχετικά με τον Αντιπρύτανη Α.Δουκουδάκη
Ύστερα από την Σύγκλητο της 13ης Ιανουαρίου 2011, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του κου Αστέριου Δουκουδάκη στην εκπομή «Το κουτί της Πανδώρας», τον κάλεσα στο γραφείο μου και, ενώπιον των δυο αντιπρυτάνεων Θωμά Σφηκόπουλου και Θεοδώρου Λιακάκου, τον προέτρεψα, ερμηνεύοντας και την βούληση των Συγκλητικών, να υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του Αντιπρύτανη. Ο κος Δουκουδάκης ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως την 18η Ιανουαρίου να σκεφτεί το αίτημά μου και να μου απαντήσει. Η απάντηση του τελικά είναι πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κατόπιν τούτου, από την πλευρά της πρυτανείας οποιοδήποτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόσφορο μέσο υπάρχει για την απομάκρυνσή του θα αξιοποιηθεί.
Ο κος Δουκουδάκης, από τον οποίο με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική αρχή και, συνεπώς, για οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπό του, η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο και μόνον τον ίδιο.
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κοινότητά μας για την ανωμαλία που προκλήθηκε δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αγνοούσα πλήρως όσα αναφέρονται εις βάρος του στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όσα του καταμαρτυρούνται, όταν o κος Δουκουδάκης υπηρετεί επί 18 χρόνια καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή, έχει εκλεγεί κατ’ επανάληψη Διευθυντής Τομέα, δυο φορές Αναπληρωτής Πρόεδρος και άλλες δυο φορές Πρόεδρος Τμήματος χωρίς να έχει προβληθεί δημοσίως τίποτε από όσα του αποδίδονται;
Θα ήθελα, ακόμη, να διαβεβαιώσω την κοινότητά μας ότι ο παροπλισμός του κου Δουκουδάκη δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκτέλεση του έργου το οποίο αναλάβαμε ως νέα πρυτανική αρχή. Δουλεύοντας με μεγαλύτερο ακόμη ζήλο θα το φέρομε πλήρως εις πέρας.
Διακηρύξαμε εξ αρχής την αδιαπραγμάτευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ένα Πανεπιστήμιο χωρίς γκρίζα σημεία και σκιές, στην οποία και εμμένομε με μεγαλύτερη μάλιστα αποφασιστικότητα και απολυτότητα –χωρίς καμιά εξαίρεση. Η αντιμετώπιση της περίπτωσης του κου Δουκουδάκη, στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος, δείχνει την απόφασή μας να είμαστε αμείλικτοι σε θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας πρώτα από όλα προς τον ίδιο τον εαυτό μας.
Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ν. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: