Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία διαπανεπιστημιακής συνεργασίας Ελλάδας ΗΠΑ

Ταξίδι του Τριαντάφυλλου Αλμπάνη στην Ουάσινγκτον
Μία πρωτοβουλία με σκοπό την στενότερη επαφή και συνεργασία του ακαδημαϊκού κόσμου των ΗΠΑ με τα ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ολοκληρώθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον.Εμπνευστής αυτής της κίνησης για αναζήτηση έμπρακτων τρόπων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής ήταν η Πρεσβεία της χώρας μας στην αμερικανική πρωτεύουσα υπό την καθοδήγηση του Έλληνα Πρέσβυ κ. Βασίλειο Κασκαρέλη. Το ταξίδι όσων Πρυτάνεων από ελληνικά πανεπιστήμια ανταποκρίθηκαν τελικά στην πρόκληση που τους απευθύνθηκε, έγινε υπό την αιγίδα του Κοινοφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης.Στη διήμερη συνάντηση,στην οποία συμμετείχε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης,μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονταν με τις προοπτικές προώθησης από κοινού έρευνας, εκτέλεσης κοινών ακαδημαϊκών προγραμμάτων, ανταλλαγής φοιτητών αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού κ.α.Η η κατά τ' άλλα καινοτόμος πρωτοβουλία του Έλληνα Πρέσβη επισκιάστηκε από την άρνηση των μισών σχεδόν προσκεκλημένων πρυτανικών πανεπιστημιακών αρχών της χώρας μας να προσέλθουν σε αυτή τη συνάντηση στην Ουάσινγκτον. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση οι Πρυτάνεις του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αθήνας, Πελοποννήσου, Θεσσαλονίκης, Δυτικής Ελλάδας, Αιγαίου, Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου Κρήτης και Πολυτεχνείου Κρήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: