Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011

Διάλογος για την τριτοβάθμια εκπαίδευσηΤις προτάσεις του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση παρέδωσαν, οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος, στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, με την οποία συναντήθηκαν την Παρασκευή.
«Όχι μόνο παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας που είναι προϊόν ευρύτατου διαλόγου, μέσα στο Πανεπιστήμιο μας, αλλά αναδείξαμε και τα προβλήματα μας. Ζητήσαμε από την υπουργό να εμπιστευθεί περισσότερο την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, που νομίζω ότι έχει ανεξάντλητες δυνάμεις, προκειμένου να θεραπεύσει την πληγωμένη σήμερα ανώτατη εκπαίδευση», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.
Βασικές αρχές στις οποίες μένει προσηλωμένη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα είναι ο δημόσιος χαρακτήρας των Πανεπιστημίων που σημαίνει εξυπηρέτηση δημόσιου συμφέροντος, δημόσια χρηματοδότηση για τη λειτουργία των Πανεπιστημίων, πλήρης αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων, που σημαίνει ότι οι διοικήσεις των Πανεπιστημίων θα πρέπει να εκλέγονται από την πανεπιστημιακή κοινότητα και θα πρέπει να προέρχονται από την ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα, αναφέρεται στο κείμενο προτάσεων του ΑΠΘ.
Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το κείμενο των θέσεων του Πανεπιστημίου και πρόσθεσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη χώρα και για το μέλλον της ότι ο διάλογος για την ανώτατη εκπαίδευση μπαίνει στην ουσία του. Δηλαδή σε πραγματικές προτάσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν όλους να μας βοηθήσουν εκεί που πρέπει: Σε ένα Πανεπιστήμιο ισχυρό, δημόσιο σε ένα πανεπιστήμιο με κοινωνική λογοδοσία και αξιοκρατία σε ένα πανεπιστήμιο με εξωστρέφεια και δημιουργικότητα. Το Πανεπιστήμιο που όλοι έχουμε ανάγκη και πάνω απ' όλα η χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: