Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Τα έσπασαν στο Υπουργείο Παιδείας

 
Στο υπουργείο Παιδείας εισέβαλε μικρή ομάδα εκπαιδευτικών, αναζητώντας την πολιτική ηγεσία που εκείνη την ώρα βρισκόταν σε συνεδρίαση με το Συμβούλιο για την Έρευνα. Πρόκειται για μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διοριστέων Εκπαιδευτικών και του Σωματείου Εκπαιδευτικών 24μήνου και ΑΣΕΠ που είχαν διοργανώσει σημερινή συγκέντρωση, οι οποίοι παραβίασαν την κεντρική είσοδο του Υπουργείου και απαίτησαν να συναντηθούν με την υπουργό .

Όταν υπεδείχθη στους εκπαιδευτικούς να συγκροτήσουν 4μελή επιτροπή και να συναντήσουν τον γενικό γραμματέα Β. Κουλαϊδή, αυτοί αρνήθηκαν και τελικά ορίσθηκε πολύ αργότερα συνάντηση με την υφυπουργό Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.
 Οι εκπαιδευτικοί που ζητούν τον διορισμό τους, εξέφρασαν όλες τις επιφυλάξεις τους περί ελαστικής εργασίας στην υφυπουργό η οποία στο τέλος της συνάντησης αργά απόψε δήλωσε : « Όλες οι προσλήψεις γίνονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων, ενώ οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις». Και η υφυπουργός συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ευσταθούν όσα λέγονται για ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  Η κυρία Χριστοφιλοπούλου αναφέρθηκε στην εισβολή των εκπαιδευτικών λέγοντας  «Σήμερα στο υπουργείο Παιδείας έγινε μια εισβολή. Υπήρξαν βία και ζημιές στην περιουσία του ελληνικού λαού, που έγινε με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Τα υπουργεία έχουν δουλειά, όπως γνωρίζετε, και σήμερα υπήρχαν στο υπουργείο Παιδείας προγραμματισμένα ραντεβού και συσκέψεις. Δεν γίνεται να παραβιάζεται το πρόγραμμα ενός υπουργείου, επειδή κάποιοι έτσι το θέλουν «εδώ και τώρα» και μάλιστα να προκαλείται ζημιά και να ασκείται βία. Προτείναμε με την κυρία Διαμαντοπούλου να δουν το Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Κουλαϊδή, επειδή ήμασταν και οι δύο σε συνεχείς συσκέψεις. Δεν δέχθηκαν. Προς αποφυγή του να οξυνθεί το κλίμα δέχτηκα να τους ξαναδώ, να ξανακούσω όσα άκουσα και δεσμεύτηκα ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε προσλήψεις σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων, που προσδιορίζονται από δύο παράγοντες: τον αριθμό του μαθητικού δυναμικού και τα προγράμματα σπουδών. Όλες οι προσλήψεις θα γίνουν διαφανώς και αξιοκρατικά. Οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών δεν ανατρέπονται. Οι μόνιμοι και αναπληρωτές καθηγητές και δάσκαλοι έχουν τις ίδιες εργασιακές σχέσεις».
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: