Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Καθηγητές Πανεπιστημίου: προσπάθεια συκοφάντησης από το Υπουργείο

Έντονες αντιδράσεις πυροδοτεί η...αιχμηρή παραίτηση Μητσού από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίαςαφού σύμφωνα με ανκοίνωση που εξέδωσε, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ, ΠΟΣΔΕΠ, στηλιτεύεται η «συνολικότερη στάση του υπουργείου έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων, που χαρακτηρίζεται απο μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης
των πάντων».Οι καθηγητές επικρίνουν το υπουργείο «για την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας».
Επίσης χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» την τακτική του υπουργείου για τη διαχείριση των ερευνητικών έργων «Θαλής», «Αρχιμήδης» και «Μεταδιδάκτορες» και επισημαίνει ότι δεν έχει κληθεί στο διάλογο.
Στον αντίποδα πάντως και σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει στείλει ούτε μία γραμμή στο υπουργείο σχετικά με το διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες στο διαδίκτυο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Με πληροφορίες από : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: