Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

Χωρίς βιβλία

Τα βιβλία του ΟΕΔΒ
Γ.ΦΡ. 
ΘΛΙΨΗ προκαλεί η είδηση που έγραψε χθες ο «Φ» ότι στην Ελλάδα καταργείται ο Οργανισμός Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, μέσω του οποίου λάμβαναν έως τώρα εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες δωρεάν όλα τα σχολικά εγχειρίδια οι μαθητές σε Ελλάδα και Κύπρο. Και τι αναμνήσεις δεν ξύπνησε αυτή η θλιβερή είδηση τόσο σε παλαιότερες όσο και σε νεότερες γενιές. Σημειώνω μόνο ότι μέσα από τις σελίδες των βιβλίων του ΟΕΔΒ οι πιο πολλοί από εμάς μάθαμε τον Παπαδιαμάντη, τον Καβάφη, τον Καρκαβίτσα, τον Ρίτσο, τον Σεφέρη και τον Ελύτη. Και τι δεν γράψαμε και τι δεν σκιτσάραμε στα περιθώρια αυτών των βιβλίων, πόσοι και πόσοι εφηβικοί έρωτες δεν αποτυπωθήκαν στις σελίδες τους! Πόσες γνώσεις, πόσα συναισθήματα, πόσες συγκινήσεις και πόσες μνήμες κουβαλούν αυτά τα βιβλία για τον καθένα μας. Κρίμα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια: