Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2011

BOΛΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΥΠ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Για εμπαιγμό και συκοφάντηση της πανεπιστημιακής κοινότητας κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού των ΑΕΙ (ΠΟΣΔΕΠ). Αφορμή στάθηκε η παραίτηση του γενικού γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Αχιλλέα Μητσού...
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΣΔΕΠ, στηλιτεύει την «συνολικότερη στάση του υπουργείου έναντι των πανεπιστημίων και των πανεπιστημιακών δασκάλων, που χαρακτηρίζεται από μια συστηματική προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των πάντων».

Οι καθηγητές επικρίνουν το υπουργείο «για την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας» και χαρακτηρίζουν «εμπαιγμό» την τακτική του υπουργείου για τη διαχείριση των ερευνητικών έργων «Θαλής», «Αρχιμήδης» και «Μεταδιδάκτορες», ενώ επισημαίνουν ότι δεν έχουν κληθεί στο διάλογο.

«Η ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ έχει επανειλημμένα εκφραστεί και καταγγείλει με τον πιο έντονο τρόπο τη στάση αυτή του υπουργείου και έχει αναδείξει την αδυναμία ουσιαστικής επικοινωνίας και εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων με τους εκπροσώπους της πολιτείας που υιοθετούν και προωθούν τέτοιες θέσεις. Η Ομοσπονδία επισημαίνει για μια ακόμα φορά το συστηματικό εμπαιγμό της πανεπιστημιακής κοινότητας εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας» υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι πανεπιστημιακοί.

Πάντως, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, η ΠΟΣΔΕΠ δεν έχει στείλει ούτε μία γραμμή στο υπουργείο σχετικά με το διάλογο που έχει ξεκινήσει εδώ και ημέρες στο διαδίκτυο για τις αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: