Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Χωρίς λεωφορεία 12.000 μαθητές

Σε αποκλεισμό του κτιρίου της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης, στην οδό Βασ. Ολγας, θα προχωρήσουν σήμερα οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι διακόπτουν τις μεταφορές των 12.000 μαθητών από και προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού.
Απλήρωτοι εδώ και ένα χρόνο είναι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να τραβήξουν... χειρόφρενο από σήμερα. Ενας νέος γύρος ταλαιπωρίας για χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες πρέπει να αναζητήσουν λύσεις για την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών τους προς τα σχολεία απομακρυσμένων περιοχών του νομού.
«Εχουν εκταμιευτεί χρήματα για δύο μήνες και, ενώ έχουν σταλεί στα Εντελλόμενα, η συγκεκριμένη υπηρεσία δεν ενέκρινε την πληρωμή μας επικαλούμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου», αναφέρει στον «Α» ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου, προσθέτοντας πως οι συμβάσεις έχουν λήξει και ακόμη δεν έχει υπογραφτεί νομοθετική ρύθμιση για την παράτασή τους μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.
Διαμαρτυρία
Σήμερα οι ιδιοκτήτες, αλλά και οι οδηγοί των λεωφορείων, θα παρατάξουν τα οχήματά τους στην είσοδο του κτιρίου της πρώην νομαρχίας αποκλείοντας, παράλληλα, μία λωρίδα κυκλοφορίας στην οδό Αδριανουπόλεως και μία στην οδό Βασ. Ολγας (από τις 9 έως τις 10.30 π.μ.). «Περίπου 250 οδηγοί τουριστικών λεωφορείων μένουν στο δρόμο», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Βορείου Ελλάδος, Περικλής Χειμωνίδης.
«Σήμερα (σ. σ.: χτες) επικοινώνησε μαζί μας ο κ. Ντόλιος και υποσχέθηκε ότι θα γίνει σύσκεψη την Παρασκευή με την υφυπουργό Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για τη νομοθετική ρύθμιση», αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Μίμης Φωτόπουλος.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: