Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2011

Το μέλλον της παιδείας

Αγγλοσαξονικά  


Πολλοί βλέπουν τη σωτηρία της χώρας μας από τη σημερινή κρίση στον προσανατολισμό της στα αγγλοσαξονικά πρότυπα.Οσοι ασχολούμαστε με τις «ανθρωπιστικές σπουδές» είναι δύσκολο να συμφιλιωθούμε με την ιδέα (βλ.Αγγλία) ότι η Παιδεία ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών και το μέλλον της είναι υπόθεση εκπροσώπων πετρελαϊκών και τραπεζικών οργανισμών.Πώς είναι δυνατόν το μέλλον της Παιδείας να σχεδιάζεται από εκπροσώπους «επιστήμης» της οποίας οι «προβλέψεις» διαψεύσθηκαν με τόσο κραυγαλέο τρόπο στην πρόσφατη κρίση; Ποιος νομιμοποιεί τους οικονομο-«λόγους» να αποφαίνονται για την «περιορισμένη χρησιμότητα» και να προτείνουν τον αργό θάνατο των «ανθρωπιστικών επιστημών»; 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: