Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΜΕ: να μην υπολογιστούν οι απουσίες τις ημέρες απεργίας συγκοινωνιών

Σε επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας η Ομοσπονδία των καθηγητών τονίζει ότι οι συνεχείς απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς έχουν δημιουργήσει πρόβλημα φοίτησης στους μαθητές "Πολλοίμαθητές των Γυμνασίων, των Λυκείων καιιδιαίτερατων εσπερινών σχολείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣχρησιμοποιούν ταμέσα μαζικής μεταφοράς για την μετάβασή τους στασχολεία από τον τόπο κατοικία τους. Είναι δυνατόν η φοίτηση των μαθητών να χαρακτηρισθεί ελλιπής ή ανεπαρκής,αν προσμετρηθούν οιαπουσίες που οφείλονται στις συνεχείς απεργίες όλων των ΜΜΜ(μετρό , ηλεκτρικό , τρόλεϊ και λεωφορεία)", αναφέρει η Ομοσπονδία και ζητάει να εκδοθεί εγκύκλιος ώστε να μη ληφθούνυπόψη στη φοίτηση αυτές οι απουσίες.
Στο μεταξύ, συνδικαλιστικός "εμφύλιος" προέκυψε μεταξύ της ΟΛΜΕ και της Ομοσπονδίας καθηγητών ΤΕΕ (ΟΛΤΕΕ) την οποία η ΟΛΜΕ θεωρεί διασπαστική. Με επιστολή της η ΟΛΜΕ ζητάει απο την υπουργό Παιδείας να διαγράψει από την Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος «Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση» την ΟΛΤΕΕ, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για διασπαστική κίνηση. "Οι εκπαιδευτικοί της ΤΕΕ στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μέλη της ΟΛΜΕ από το 1987. Η ΟΛΤΕΕ φέρεται να εκπροσωπείγύρω στους 800 εκπαιδευτικούς σε σύνολο 18.897 που εργάζονται στην ΤΕΕ", αναφέρει η ΟΛΜΕ. Ωστόσο σε δική της επιστολή η ΟΛΤΕΕ κατηγορεί την ΟΛΜΕ για αντισυνδικαλιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, υποστηρίζοντας ότι είναι νόμιμη συνδικαλιστική οργάνωση εκπαιδευτικών της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Από ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: