Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Συμβούλιο Δια Βίου Μάθησης

Συνεδρίασε χθες το Συμβούλιο Διά Βίου Μάθησης παρουσία του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, αλλά η ατάκα της εβδομάδας ανήκει δικαιωματικά στον υφυπουργό Παιδείας κ. Ι. Πανάρετο. «Θα ξεπεράσουμε την κρίση μόνο αν ο Πρωθυπουργός δεν μιλάει τόσο συχνά με τον υπουργό Οικονομικών,αλλά με την υπουργό Παιδείας, αφού η ανάπτυξη είναι η Παιδεία». «Μις Ανάπτυξη» λοιπόν κατά τον κ. Πανάρετο η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου (στο σκίτσο). Μπροστά στον Γιώργο η Αννα επέτρεψε στον εαυτό της την απόλαυση των αναμνήσεων από τα βάθη της ηρωικής δεκαετίας του ΄80, όταν ο Πρωθυπουργός ήταν γενικός γραμματέας Λαϊκής Επιμόρφωσης της «Αλλαγής» και η κυρία Διαμαντοπούλου σύμβουλος Λαϊκής Επιμόρφωσης στη Νομαρχία Κοζάνης.
Εκείνη την εποχή ο κ. Παπανδρέου όργωνε την Ελλάδα για να προωθήσει τη Λαϊκή Επιμόρφωση και έφθασε και στην Κοζάνη. Στη σχετική εκδήλωση είδε πολλές γυναίκες και είπε: «Εδώ η Λαϊκή Επιμόρφωση θα πάει καλά γιατί βλέπω πολλές γυναίκες». Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η Αννα είπε στον Πρωθυπουργό: «Και η Διά Βίου Μάθηση θα πάει καλά, κύριε πρόεδρε, γιατί και τώρα έχουμε πολλές γυναίκες» και έδειξε την αναπληρωτή υπουργό Παιδείας κυρία Φώφη Γεννηματά και την υφυπουργό κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου, οι οποίες την περιστοίχιζαν. 
Από το ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: