Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Περισσότεροι τουρκόφωνοι στα ΚΕΠ της Θράκης

Τέλος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης δεσμεύτηκε ότι θα δώσει ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο χωριό Δημάριο, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση κινείται απαρέγκλιτα πάνω στις αρχές της ισονομίας και της ισοπολιτείας. «Η γραφειοκρατία είναι δυνάστης και των χριστιανών και των μουσουλμάνων», είπε χαρακτηριστικά και έκανε σαφές ότι η κυβέρνηση παλεύει για να μην υπάρχουν διακρίσεις σε βάρος της μειονότητας και να σπάσουν αντιλήψεις του παρελθόντος.
Από τα πρώτα ζητήματα που του έθεσαν οι κάτοικοι στο Δημάριο ήταν η εκπαίδευση που παρέχεται στα μειονοτικά σχολεία. Ζήτησαν ακόμη οι μαθητές να παίρνουν περισσότερες γνώσεις και ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία (ΕΠΑΔ), στην οποία φοιτούν οι δάσκαλοι των μειονοτικών σχολείων. Τόνισε, μάλιστα, ότι θα προτιμούσε να σπουδάζουν σε αυτό το πανεπιστημιακό πλέον τμήμα μουσουλμάνοι από την εν λόγω περιοχή για να επιστρέφουν αργότερα ως δάσκαλοι. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει η δυνατότητα οι προφορικές εξετάσεις για τους υποψήφιους οδηγούς να γίνονται και στην τουρκική γλώσσα, ενώ στα ΚΕΠ της περιοχής θα ενισχυθεί η παρουσία υπαλλήλων που γνωρίζουν τουρκικά.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης το τζαμί, όπου ξεναγήθηκε από τον ιμάμη και στη συνέχεια πήγε σε καφενείο, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τους κατοίκους και να τους μιλήσει και ο ίδιος.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι θα δώσει εντολή στα αρμόδια υπουργεία να φροντίσουν ώστε γρήγορα να καλυφθεί η περιοχή με σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή, όπου πρόκειται να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν επεισόδια καθώς εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε χώρο του παρακείμενου Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης φωνάζοντας συνθήματα. Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: