Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Ποια σχολεία συγχωνεύονται στο Νομό Ιωαννίνων

Προειλημμένες οι αποφάσεις των συγχωνεύσεων από το Υπουργείο Παιδείας


Ειλημμένες φαίνεται πως είναι οι αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τις σχολικές μονάδες που θα συγχωνευτούν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.Μπορεί τόσο το Υπουργείο, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να επιμένουν στη σημασία της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη και της κατάθεσης των προτάσεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ωστόσο φαίνεται πως αυτή γίνεται για λόγους εντυπώσεων και μόνο.Είναι ενδεικτική η εικόνα που παρουσιάστηκε στο φύλλο της Τετάρτης της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» όπου γίνεται αναφορά σε κατάλογο που υπάρχει ήδη στο Υπουργείο με τα σχολεία που θα συγχωνευτούν σε κάθε νομό.Σε ό,τι αφορά στο Νομό Ιωαννίνων τα σχολεία που εμπλέκονται στη διαδικασία των συγχωνεύσεων είναι τα εξής:Το Δημοτικό Άνω Λαψίστας συγχωνεύεται με το Δημοτικό Κάτω Λαψίστας. Το Δημοτικό Μαρμάρων με το 24ο Δημοτικό Ιωαννίνων. Το Δημοτικό Δολιανών με το 6θέσιο Δημοτικό Καλπακίου. Το Δημοτικό Κρύας με το 1ο Δημοτικό Περάματος.Το Γυμνάσιο Τσεπελόβου με το Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης. Το Γυμνάσιο Κεφαλοβρύσου με το Γυμνάσιο Δολιανών. Το Δημοτικό Κόντσικας με το 1ο Δημοτικό Μαρμάρων. Το Δημοτικό Πωγωνιανής με το Δημοτικό Δελβινακίου. Το Δημοτικό Βασιλικής με το Δημοτικό Λογγάδων. Και τέλος το Γυμνάσιο Λογγάδων με το Γυμνάσιο Κουτσελιού.Οι συγχωνεύσεις αυτές φαίνεται πως έχουν ήδη αποφασιστεί από το Υπουργείο, ενώ υπενθυμίζουμε ότι ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από την ΕΛΜΕ, αλλά και από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες που αντιτίθενται στην υπάρχουσα φημολογία.Στην υπόλοιπη Ήπειρο προβλέπεται η συγχώνευση του Γυμνασίου Παναγιάς με το Γυμνάσιο Φιλιππιάδας και του Γυμνασίου Ασπροχωρίου Άρτας με το Γυμνάσιο Καλεντίνης.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: