Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Το φαινόμενο «Καζαντζάκη»

Ο πιο γνωστός έλληνας συγγραφέας στο εξωτερικό
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΡΟΥΛΗΣ  
Ο Νίκος Καζαντζάκης δεν είναι μόνο συγγραφέας αλλά πολιτισμικό σύμπαν.  Πρόκειται για «φαινόμενο» που επηρέασε πολύτροπα την ελληνική κοινωνία. Ποίηση,θέατρο, μυθιστόρημα αλλά και ταξιδιωτικά και δοκίμια και μεταφράσεις- μια ζωή αφιερωμένη στη γραφή·... παθιασμένα και ακαταπόνητα.Οι αιρετικές ιδέες,η ισχυρή προσωπικότητα και ο τρικυμιώδης βίος ύψωσαν το έργο του στην περιοχή του θρύλου.Επίσης,δεν είναι μόνο δημοφιλής στο εσωτερικό αλλά και ο πιο γνωστός έλληνας συγγραφέας, μαζί με τον Καβάφη, εκτός Ελλάδος.
Αναπόφευκτα η περίπτωσή του δίχασε και διχάζει αναγνώστες και ειδικούς.Αυτό σημαίνει ότι ωρίμασαν τα πράγματα για να ασχοληθούμε πάλι μαζί του με άλλη ματιά. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: