Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Αλ. Τσίπρας: Αλαζονική η στάση της υπουργού Παιδείας

Σκληρή επίθεση στην υπουργό Παιδείας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μυλόπουλος. «Η Άννα Διαμαντοπούλου επιχειρεί να παρακάμψει την ακαδημαϊκή κοινότητα για να προχωρήσει στη διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου. Ψεύδεται όταν λέει ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.
"Ότι υποτιμά τους φοιτητές το γνωρίζαμε. Τώρα είναι φανερό ότι υποτιμά τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις συγκλήτους και τις πρυτανικές αρχές ιδρυμάτων με σημαντική ιστορία στον τόπο μας", πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς της "πρωτοφανή στάση αλαζονείας".
"Τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σήμερα χρειάζονται μεγάλες αλλαγές και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει προτάσεις, θέσεις και διεκδικεί τη συμμετοχή του Ιδρύματος στη διαμόρφωση μιας νέας εποχής για το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο" δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.
Όπως τόνισε ο Γ. Μυλόπουλος ανέφερε στον Αλ. Τσίπρα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΑΠΘ και κυρίως από τη μείωση της χρηματοδότησής του κατά 33%, ενώ του παρουσίασε και την απόφαση της Συγκλήτου να εξαιρεθεί η Παιδεία από την πολιτική λιτότητας.
Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι "άκουσε με προσοχή τις τεκμηριωμένες θέσεις του ΑΠΘ και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που παίρνει για τη στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου" και ανέφερε ότι θα βρίσκεται δίπλα σε αυτές τις προσπάθειες. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: