Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2011

Καιρός να ξυπνήσουν

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Λ. ΠΟΛΙΤΗ (ΤΑ ΝΕΑ)

 
Ύστερα από έναν χρόνο εκκωφαντικής σιωπής και πλήρους απραξίας της πανεπιστηµιακής κοινότητας, κάτι αρχίζει να κινείται. Έχουµε ξεχάσει όλοι – γιατί πρώτοι το ξέχασαν οι ίδιοι – ότι η Ελλάδα διαθέτει µια οµάδα µελών της πανεπιστηµιακής κοινότητας µε σπουδαία βιογραφικά και τεράστιο διεθνή κύκλο.
Σπούδασαν στα καλύτερα σχολεία της Αµερικής, της Γερµανίας και της Γαλλίας και κάποιοι από αυτούς έχουν ισχυρές προσωπικές σχέσεις µε πρόσωπα που αυτή την ώρα βρίσκονται σε ρόλους - κλειδιά στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Αυτή την προίκα εξαργύρωσαν οι καθηγητές της Νοµικής Σχολής του πανεπιστηµίου της Αθήνας µε την επίσκεψη Γιούνκερ και την αναγόρευσή του κάτω από την Ακρόπολη – µε όλους τους συµβολισµούς που αυτό συνεπάγεται – σε επίτιµο διδάκτορα. Οι δεσµεύσεις του υψηλού ευρωπαίου αξιωµατούχου για τη σωτηρία της χώρας µας δεν είναι µόνο ενέσεις αισιοδοξίας και λόγια παρηγοριάς στους τροµαγµένους έλληνες πολίτες, αλλά αποκαλύπτουν και τη βούληση αρκετών ισχυρών φίλων της χώρας µας.
Οι πνευµατικοί άνθρωποι, πανεπιστηµιακοί, ακαδηµαϊκοί, είναι ανάγκη να γίνουν πρέσβεις, να ανοίξουν την ατζέντα τους και να αξιοποιήσουν σχέσεις. είναι η ώρα να δώσουν τα ανταποδοτικά οφέλη στη χώρα που τους ανέδειξε, τους τίµησε µε ρόλους και αξιώµατα. Οι περισσότεροι δείχνουν να χάνονται στη µετάφραση των δήθεν ιδεολογικών τους διαφοροποιήσεων για το άσυλο, ενώ στην πραγµατικότητα αναλώνονται στη διατήρηση των προνοµίων της συντεχνίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: