Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011

Ολοκληρώθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας

Δυο οι προτάσεις που συζητήθηκαν σήμερα
Δύο προτάσεις συζητήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), τρίτη κατά σειρά, κατά την οποία συζητούνται θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με την πρώτη θα πρέπει να δημιουργηθούν μικρές ομάδες φοιτητών που θα έχουν προσωπική επαφή με τους καθηγητές αντί της από καθέδρας “παράδοση μαθήματος” και η δεύτερη να γίνεται ευρεία χρήση των νέων τεχνολογιών στη διάρκεια της διδασκαλίας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εντοπίστηκαν τα προβλήματα υποδομών στα ελληνικά πανεπιστήμια και τονίσθηκε πως υπάρχει ανάγκη απλοποίησης των προγραμμάτων σπουδών, όπως επίσης υπάρχει ανάγκη για μικρότερου αριθμού αμφιθέατρα. Συγχρόνως ακούστηκαν και απόψεις για την συνεργασία υπουργείου Παιδείας, πανεπιστημίων, τοπικών κοινωνιών έτσι ώστε να λειτουργεί καλύτερα η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας.


Πηγή: AΠE –ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: