Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Φοιτητική κάρτα με επιδότηση από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!

Ενισχύεται η φοιτητική μέριμνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με την έκδοση φοιτητικής κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, μετά τη συμφωνία της πρυτανικής αρχής και του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.Τηρώντας την δέσμευσή της, η πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προχώρησε σε συμφωνία με το Αστικό ΚΤΕΛ και η φοιτητική κάρτα απεριορίστων διαδρομών τίθεται πλέον σε ισχύ. Με την καταβολή 40 ευρώ μηνιαίως οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να κινούνται σε όλες τις γραμμές των αστικών συγκοινωνιών.
Η παρουσίαση της νέας κάρτας έγινε από τον αντιπρύτανη Γιώργο Καψάλη, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, στον τομέα των αστικών συγκοινωνιών.
Ο κ. Καψάλης υπογράμμισε πως το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιδοτεί με πέντε ευρώ κάθε κάρτα, καθώς το Αστικό ΚΤΕΛ της πόλης δεν επιδοτείται από την πολιτεία για το φοιτητικό εισιτήριο, όπως γίνεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονική. Αν το εισιτήριο επιδοτούνταν, η τιμή της φοιτητικές κάρτας θα ήταν πιο χαμηλή, υπογράμμισε.
Αξίζει να σημειωθεί πως η συμφωνία του Πανεπιστημίου και του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων προβλέπει τη συνεργασία τους δοκιμαστικά μέχρι τον Σεπτέμβριο, αν και ο κ. Καψάλης εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχιση της συνεργασίας με στόχο την εξυπηρέτηση των φοιτητών.
Πεποίθηση του αντιπρύτανη είναι πως οι προσπάθειες ενίσχυσης της φοιτητικής μέριμνας για τα μέλη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα συνεχιστούν και με τη σύναψη συμφωνίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων. Η πρώτη συζήτηση ήταν θετική και πλέον αναμένεται η απάντηση του Εμπορικού Συλλόγου, υπογράμμισε.
Όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν την κάρτα, μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (Θαρύπα 8) κατά τις ώρες 09:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν τη φοιτητική ταυτότητα και μια φωτογραφία.
Η κάρτα είναι προσωπική, δε μεταβιβάζεται και ισχύει για ένα μήνα, εφόσον φέρει κουπόνι ανανέωσης. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Αστικού ΚΤΕΛ και στο τηλέφωνο 26510 25016.
Συνεργασία Δήμου – Πανεπιστημίου
Την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου έλαβε το Μνημόνιο Συνεργασίας του Δήμου Ιωαννιτών με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βάση του οποίου ο Δήμος θα είναι χρήστης τριών προτάσεων που καταθέτει το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.
Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Φυσικοχημείας: «Μελέτη παραγωγής βιοκαυσίμου από χαμηλού κόστους υλικά»
- Τμήμα Χημείας, Τομέας Ανόργανης Χημείας και Αναλυτικής Χημείας: «Διερεύνηση των επιπέδων υπολειμμάτων επιλεγμένων ενώσεων με ενδοκρινική διαταρακτική δράση σε επιλεγμένα τρόφιμα μαζικής παραγωγής και σύγκριση με τοπικά προϊόντα της περιοχής της Ηπείρου. Εκτίμηση της επικινδυνότητας για τον καταναλωτή»
- Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών: «Ένα μαθηματικό και υπολογιστικό μοντέλο για την προσομοίωση της δυναμικής των υδάτων της Παμβώτιδας»
Οι προτάσεις του Πανεπιστημίου κατατίθενται στο πρόγραμμα «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ» το οποίο εντάσσεται στη θεματική προτεραιότητα «Δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης σε κέντρα ερευνών» του Άξονα Προτεραιότητας 9 «Ψηφιακή σύγκλιση και επιχειρηματικότητα Ηπείρου» του Επιχειρησιακού. Προγράμματος «Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου 2007-2013».
Βασικός στόχος είναι η τόνωση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας, μέσω της ενδυνάμωσης των ερευνητικών, τεχνολογικών και καινοτομικών δραστηριοτήτων της Περιφέρειας, υποστηρίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας σε τομείς ενδιαφέροντος (π.χ. περιβάλλον, υγεία κλπ) καθώς και του παραγωγικού δυναμικού της Ηπείρου, παράγοντας νέα γνώση που μπορεί να αξιοποιηθεί.
Ο Δήμος Ιωαννιτών δεν επιβαρύνεται οικονομικά θα είναι όμως ο χρήστης των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: