Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011

Οργισμένη επιστολή της ΟΛΜΕ

Για «διασπαστική κίνηση» στον χώρο των εκπαιδευτικών κατηγορεί η ΟΛΜΕ την Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ). Μάλιστα καλεί το υπ. Παιδείας να διορθώσει την Υπουργική Απόφαση για την Επιτροπή Παρακολούθησης, διαγράφοντας από τα μέλη της την "ΟΛΤΕΕ" και επισημαίνει πως προτίθεται να προσφύγει σχετικά και στα Ευρωπαϊκά όργανα του προγράμματος».
Σε επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται η έκπληξη των καθηγητών οι οποίοι διαπίστωσαν, πριν από λίγες ημέρες, ότι αποφασίσθηκε η ένταξη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του προγράμματος ‘Εκπαίδευση και δια Βίου Μάθηση’ της «διασπαστικής Ομοσπονδίας της ΤΕΕ», με το σκεπτικό ότι «εκπροσωπούν την επαγγελματική εκπαίδευση στην οποία θέλει το πρόγραμμα να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα».
«Η συγκεκριμένη "Ομοσπονδία" αποκλείστηκε ομόφωνα από το τελευταίο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ (2010), αλλά και από το προηγούμενο (2007), διότι διαρκώς παρουσιάζει αντικαταστατικές και παράτυπες συνδικαλιστικά διαδικασίες» συνεχίζουν οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ διευκρινίζοντας ότι όπου προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπων των ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών συμμετέχουν (μετά το 1987) μόνον η ΟΛΜΕ για τη δευτεροβάθμια και η ΔΟΕ για την πρωτοβάθμια (ΕΣΥΠ, ΟΕΠΕΚ, κ.λπ.) .
Υπενθυμίζεται ότι διεθνώς η ΟΛΜΕ είναι αναγνωρισμένη Ομοσπονδία στο επίπεδο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς είναι μέλος της ETUCE (Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών) και της Education International (Διεθνής Συνομοσπονδία Εκπαιδευτικών).
Real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: