Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ρεπορτάζ: Μάρνυ Παπαματθαίου (Από το ΒΗΜΑ)

Σφοδρές αντιδράσεις αλλά και ένα πρώτο... μίνι κύμα καταλήψεων μαθητών σε σχολεία, προκαλούν οι προτάσεις του υπουργείου Παιδείας για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Ήδη σε Αχαΐα, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική αλλά και στην περιοχή της Ηλιούπολης στην Αθήνα, μαθητές έχουν καταλάβει μικρό αριθμό σχολείων αντιδρώντας στα σχέδια για συγχώνευση τους. Στην Ηλιούπολη το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς ο Δήμος της περιοχής έχει λάβει ήδη αποφάσεις για συγχωνεύσεις συγκεκριμένων σχολείων.
Το θέμα έχουν εντάξει στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους και οι Ομοσπονδίες καθηγητών (ΟΛΜΕ) και δασκάλων (ΔΟΕ).
Την Δευτέρα, 28 του μήνα, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου θα έχει συνάντηση με τους δημάρχους όλης της χώρας προκειμένου να συζητήσει το θέμα.

Παράσταση διαμαρτυρίας θα κάνουν αύριο στις 2 η ώρα το μεσημέρι, στην Περιφέρεια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής (στην οδό Τσόχα 15-17 στην Αθήνα) οι γονείς μαθητών του Πειραιά, που αντιδρούν τις καταργήσεις των σχολείων.

Επίσης η Ομοσπονδία Γονέων του Πειραιά αποφάσισε να κάνει παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 28/2 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Πειραιά και να συμμετάσχει στις 8 Μαρτίου στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την εκπαίδευση

Δεν υπάρχουν σχόλια: