Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Σε κλίμα δυσαρέσκειας η Σύνοδος ΤΕΙ

Μέσα σε κλίμα έντονης δυσαρέσκειας και απογοήτευσης, τόσο για την απαξιωτική, όπως λένε οι ίδιοι οι πρόεδροι, στάση του υπουργείου Παιδείας όσο και για τα άλυτα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματά τους, ολοκληρώνεται σήμερα η Σύνοδος των Προέδρων ΤΕΙ στην Πτολεμαΐδα.
«Η ηγεσία του υπουργείου δεν θα συμμετέχει στη σύνοδο, παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές διαβεβαιώσεις», ανέφερε χθες, μιλώντας στην «Κ» ο προεδρεύων της Συνόδου, πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Χαραλαμπίδης. Τα βέλη, επικεντρώθηκαν στον αρμόδιο υφυπουργό Παιδείας κ. Ιωάννη Πανάρετο, το γραφείο του οποίου ανακοίνωσε χθες ότι ο κ. Πανάρετος δεν θα παραβρεθεί στη Σύνοδο. Αντίστοιχη δυσαρέσκεια επικρατούσε μεταξύ προέδρων ΤΕΙ για τα άλυτα λειτουργικά προβλήματα των ιδρυμάτων. Συγκεκριμένα, από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους οι συμβασιούχοι διδάσκοντες είναι απλήρωτοι με αποτέλεσμα να υπάρχει αναβρασμός και κινητοποιήσεις (Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Δυτικής Μακεδονίας). «Λειτουργούμε οριακά. Πριν από μερικά χρόνια υπηρετούσαν στα ΤΕΙ περίπου 3.500 μόνιμοι διδάσκοντες ενώ σήμερα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, περίπου 2.000. Την ίδια στιγμή, περιορίζονται και οι διορισμοί συμβασιούχων που καλύπτουν βασικές εκπαιδευτικές ανάγκες», τονίζει ο κ. Χαραλαμπίδης. Επίσης, τα ΤΕΙ εμμένουν στο αίτημα να μπορούν να κάνουν έρευνα.
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: