Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Αγαπητή Άννα ...

 «Αγαπητή Άννα», ξεκινά η επιστολή παράγοντα της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Σαρωνικού με την οποία ζητείται η παρέμβαση της «Αγαπητής Άννας» (δηλαδή της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου) έτσι ώστε να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Κουβαρά. Αφού παρατίθενται άπειρα επιχειρήματα για τον παιδαγωγικά σωστό αριθμός μαθητών ανά τάξη και τη σκοπιμότητα της μη κατάργησης του Γυμνασίου Κουβαρά, η επιστολή κλείνει με μία παράγραφο που αρχίζει και πάλι με το «Αγαπητή Άννα», αφού έχει προηγηθεί μια κομψή, αλλά αναμενόμενη απειλή: «Τόσο εγώ, όσο και ο συνδυασμός μου θα στηρίξουμε τον κοινό αγώνα όλων των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού για να μην κλείσει το σχολείο του Κουβαρά». Όπως καταλάβατε πρόκειται για επιστολή της κυρίας Χριστίνας Χριστοφάκη, συζύγου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, εξού και το «Αγαπητή Άννα». Και το αμείλικτο ερώτημα προβάλλει: Πώς θα αντιμετωπίσει η «Αγαπητή Άννα» το αίτημα της «Αγαπητής Χριστίνας»; Εικάζω ότι, ακριβώς επειδή το αίτημα έλαβε δημοσιότητα που υπερβαίνει την σφαίρα επιρροής του Σαρωνικού, η υπουργός είναι αναγκασμένη να το αντιμετωπίσει όπως όλα τα άλλα ανάλογα, που αποστέλλονται στο υπουργείο Παιδείας απ’ όλη την Ελλάδα: Θα το αγνοήσει πλήρως.
Από το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: