Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

ΑΠΘ: Ελλειμματική η Φοιτητική Λέσχη

Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα φαίνεται πως αντιμετωπίζει η Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ, εξαιτίας της καθυστερημένης καταβολής της χρηματοδότησης, αλλά και από ελλειμματικό προϋπολογισμό λόγω αυξημένων δαπανών και μείωσης των εσόδων.
Σύμφωνα με τις Πρυτανικές Αρχές του πανεπιστημίου τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν για τη φετινή χρονιά μετά από διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρηματοδότηση σίτισης στο ΑΠΘ αυξήθηκε κατά 12%, τη στιγμή που σε άλλα πανεπιστήμια μειώνεται, λύνοντας με τον τρόπο αυτό ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος του ελλειμματικού προϋπολογισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η Λέσχη δεν έχει προβλήματα. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Πρύτανη Γιάννη Μυλόπουλο, φέρει ένα χρέος από την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο.
Ταυτόχρονα, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Καθηγητής Βασίλειος Παπάζογλου, δεσμεύτηκε ότι θα υπογραφεί άμεσα η κατανομή των κονδυλίων. Μετά από αυτήν την έκβαση, οι εργαζόμενοι άρχισαν να πληρώνονται κανονικά.
«Όπως είναι γνωστό η Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. είναι η μόνη στην Ελλάδα η οποία δεν έχει δοθεί σε ιδιώτη. Το Α.Π.Θ. κάνει μόνο του τη διαχείριση της σίτισης των φοιτητών του» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος. «Ο στόχος της συγκράτησης των εξόδων, της μείωσης των δαπανών και της αύξησης των εσόδων της Φοιτητικής Λέσχης εξακολουθεί να είναι πρωταρχική έγνοια και φροντίδα μας. Σε αυτό το πλαίσιο, 21 εργαζόμενοι με εργολαβική σχέση εργασίας που βάρυναν τον προϋπολογισμό της Φοιτητικής Λέσχης αλλά εργάζονταν στη διοίκηση του πανεπιστημίου, μεταφέρονται απευθείας στο Α.Π.Θ. Το γεγονός αυτό ελαφρύνει τη Λέσχη κατά ένα σημαντικό ποσό» δήλωσε.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: