Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Τριπλασιασμός των δαπανών για την έρευνα

Από 1,3 δισ. ευρώ σε 4,98 δισ. Ευρώ το 2020, σκοπεύει να ανεβάσει τις δημόσιες δαπάνες για την έρευνα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, στην τοποθέτηση της στο Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, στις Βρυξέλλες.
Σε συνάντηση που είχε η υπουργός με την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Ανδρούλα Βασιλείου, η Υπουργός επανέλαβε την πρόταση για δημιουργία πλαισίου ελέγχου και αξιολόγησης των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, με επίκεντρο την άμεση και απευθείας συνεργασία των Εθνικών Αρχών Αξιολόγησης και Ελέγχου, μέσω ενός συστήματος αμοιβαίων και εθνικών εγγυήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ακόμα η κ. Διαμαντοπούλου είχε και επαφές με την Επίτροπο  Έρευνας Geoghegan – Quinn, στην οποία και πρότεινε την υιοθέτηση ενός θεσμικά δεσμευτικού πλαισίου παρακολούθησης της επίδοσης των κρατών – μελών στο χώρο της έρευνας. Ακόμα η υπουργός μίλησε και για παρακολούθηση της σύνδεσης της ανταγωνιστικότητας με τις επενδύσεις στην έρευνα, όπως και των διδακτόρων που μετακινούνται από χώρα σε χώρα, προκειμένου να υπάρξει σύγκριση.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: