Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Ξεσηκωμός για τη μεταφορά μαθητών


Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις γονέων και μαθητών σε Σάμο, Ικαρία και Τρίπολη, όπου τα ΚΤΕΛ σταμάτησαν να μεταφέρουν δωρεάν τους μαθητές στα σχολεία τους. Οι αιρετοί άρχοντες κάνουν έκκληση στους μεταφορείς -στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου- να συνεχίσουν απλήρωτοι, ώστε να μη χάνουν τα παιδιά μαθήματα. Οι μαθητές φορτώνονται απουσίες και οι γονείς «αγριεύουν και... προειδοποιούν ότι δεν πάει άλλο».
Χθες το πρωί γονείς έκαναν προειδοποιητική πορεία στα Λύκεια και το Δήμο Βαθέος, όπου παρέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Σάμου.
Από τις επαφές τους, οι σύλλογοι γονέων δεν ικανοποιήθηκαν. Ετσι οι Σαμιώτες, αύριο Τετάρτη, θα διαμαρτυρηθούν και πάλι έξω από το Λύκειο Βαθέος. Παράλληλα, 4ωρη στάση εργασίας κήρυξε το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ σε συμπαράσταση των γονέων, των μαθητών και των μεταφορέων. Επίσης, οι Ικαριώτες θα διαδηλώσουν στον Εύδηλο.
Ιδια αναταραχή επικρατεί στην Αρκαδία μετά τη χθεσινή απόφαση του τοπικού ΚΤΕΛ να αναστείλει τη μεταφορά των μαθητών. Το ΚΤΕΛ επισημαίνει ότι αν δεν πληρωθεί τα δεδουλευμένα κάποιων μηνών, αδυνατεί να συνεχίσει. Ηδη για τη μισθοδοσία του Φεβρουαρίου πήρε δάνειο ύψους πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, ενώ ο συνολικός δανεισμός του φτάνει τα 3,5 εκατ. ευρώ και δεν προτίθεται να πάρει νέο δάνειο, εξηγεί η πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Γεωργία Κυριακούλη.
Ν.ΒΑΛ.- Ν.ΘΕΟ enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: