Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Στο δρόμο οι καθηγητές για τις συγχωνεύσεις

φωτο αρχείου
Στους δρόμους βγήκαν, χθες, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες τους για τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των προσεχών ημερών.
Με τη συμμετοχή μαθητών και γονέων, οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στις 12.00 το μεσημέρι στα Προπύλαια και ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή, όπου και παρέμειναν για αρκετή ώρα επαναλαμβάνοντας τα συνθήματά τους κατά των συγχωνεύσεων αλλά και γενικότερα κατά της εκπαιδευτικής πολιτικής.
Είχε προηγηθεί το κάλεσμα της ομοσπονδίας (ΟΛΜΕ) προς το κλάδο για εγρήγορση και αγωνιστική ετοιμότητα. Η παρουσία των εκατοντάδων εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο και οι συνεχιζόμενες αναταράξεις στο χώρο καταδεικνύουν την ανταπόκριση στο κάλεσμα που παραμένει ανοιχτό μέχρι να δοθούν οι λίστες των υπό συγχώνευση σχολείων. Πάντως, μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (δεν αποκλείεται και νωρίτερα, εντός του Σαββατοκύριακου) το υπουργείο Παιδείας θα έχει διαμορφώσει το τελικό σχέδιο -βάσει των προτάσεων των περιφερειακών διευθυντών- και θα προβεί άμεσα στην υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα δρομολογήσει τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: