Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011

Εξηγήσεις για τους μισθούς ζητούν οι καθηγητές από την κυβέρνηση

Επιστολή με την οποία ζητούν να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στους μισθούς με βάση το νέο μισθολόγιο έστειλαν στην υπουργό Παιδείας και τον υπουργό Οικονομικών καθηγητές Πανεπιστημίων, ΤΕΙ, ερευνητές και ολόκληρη η Πανεπιστημιακή Κοινότητα.
Η επιστολή που κοινοποιήθηκε και στον πρωθυπουργό παρουσιάζει την μεταβολή των συνολικών αμοιβών τους μεταξύ 2006 και 2010 ενώ τονίζει πως “ειδικά οι δάσκαλοι και οι ερευνητές του χώρου της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας βρίσκονται στην πλέον δραματική κατάσταση από ποτέ”.
Καταλήγοντας στην επιστολή τους αναφέρουν πως ο χαρακτήρας του μισθολογίου τους, αποτελεί κόκκινη γραμμή η οποία αν παραβιαστεί δεν φέρουν καμία ευθύνη και ζητούν
α) άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση για όλα τα συμβαίνοντα στα σχετικά θέματα, και
β) την άμεση ενεργοποίηση κοινής Επιτροπής των δύο Υπουργείων, στην οποία θεωρούμε δεδομένη τη συμμετοχή μας. 
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: