Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

Χάρβαρντ και MIT στην κορυφή της κορυφής ...

Χάρβαρντ και MIT στην κορυφή της κορυφής ...

Αμερικανική ηγεμονία στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου καταγράφει η ετήσια κατάταξη των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Times του Λονδίνου.Στην κορυφή των πανεπιστημίων αναγνωρισμένου κύρους, σύμφωνα με την κατάταξη που προέκυψε από την ειδική έρευνα των Times του Λονδίνου για την Ανώτατη Εκπαίδευση, βρίσκονται το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).
Επτά στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου είναι αμερικανικά, ενώ εάν η λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων διευρυνθεί στα 100, τότε, περιλαμβάνει 45 πανεπιστήμια των ΗΠΑ.
Στα 100 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, συγκαταλέγονται 12 βρετανικά ανώτατα ιδρύματα, πέντε πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και της Γερμανίας καθώς και τέσσερα της Ολλανδίας.
Χάρβαρντ και MIT στην κορυφή της κορυφής ...
Το Κέιμπριτζ και η Οξφόρδη, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, συγκαταλέγονται επίσης ανάμεσα στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, σύμφωνα πάντα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την επιθεώρηση των Times από την εταιρείa Ipsos Media CT.
Το Κέιμπριτζ κατατάσσεται στην τρίτη θέση, η Οξφόρδη στην έκτη θέση, ενώ το Χάρβαρντ μαζί με το Πρίνστον κατατάσσονται στην έβδομη θέση του καταλόγου.
«Σε μια όλο και πιο ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά για φοιτητές, ακαδημαϊκούς και πανεπιστημιακές διοικήσεις και σε μια εποχή που οι απαντήσεις στα πλέον πιεστικά προβλήματα του κόσμου θα προέλθουν από την συνεργασία των καλύτερων μυαλών του κόσμου οπουδήποτε κι αν βρίσκονται αυτά, η φήμη ενός πανεπιστημίου όσο αφορά την ακαδημαϊκή του ποιότητα είναι κρίσιμο ζήτημα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Φιλ Μπέιτι, εκδότης της ετήσιας κατάταξης των πανεπιστημίων από τους λονδρέζικους Times.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το 2010, σε 13.388 ακαδημαϊκούς από 131 χώρες.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: