Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

Αξιολόγηση σχολείων και καθηγητών από Σεπτέμβριο

Υπό αξιολόγηση θα τεθούν σχολεία και εκπαιδευτικοί από τον προσεχή Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του "νέου λυκείου" που προωθεί το υπουργείο Παιδείας. Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους του υπουργείου Παιδείας, στο πλαίσιο μάλιστα της εφαρμογής των νέων μέτρων για τα λύκεια από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Η αντίληψη που επικρατεί στο υπουργείο φαίνεται να είναι ότι δεν μπορεί αυτοί που αξιολογούν να μην αξιολογούνται.
Σε περίπου 600 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα έγινε αυτοαξιολόγηση, ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά θα επεκταθεί και σε άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας δεν αποκλείεται να αρχίσει και "σαφάρι" εντοπισμού των εκπαιδευτικών που ενδεχομένως παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα.
Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έχει δηλώσει κατ΄ επανάληψη - και πρόσφατα δίδοντας στη δημοσιότητα τις αλλαγές στο λύκειο - , ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έχει υψηλά προσόντα και ικανότητες.
Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει είναι αν θα έχουν επιπτώσεις και ποιες θα είναι αυτές, όσοι εκπαιδευτικοί αξιολογηθούν αρνητικά.
Να σημειωθεί παράλληλα ότι εδώ και μέρες εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ έχουν αναλάβει να κάνουν μελέτη για την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της. 
nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια: