Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τρίτη, 5 Απριλίου 2011

«Δεν είδε» ο κ. Πρόεδρος (ΟΛΜΕ)

(“Φίλος μεν Πλάτων, φιλτέρα δε η αλήθεια”)
Του Θανάση Νικολαΐδη

ΕΧΕΙ  η εκπαίδευση τους δασκάλους, καθηγητές  και μαθητές, έχει και η ΟΛΜΕ τον  κ. Πεπέ της. Καλά τα λέει ο Πρόεδρος, στο «γυαλί», ως συνδικαλιστής, δίνει τον αγώνα του για το Κόμμα και την παράταξη προβάλλει τις ιδέες του, αλλά έρχεται η ώρα της σκληρής ερώτησης του δημοσιογράφου.
-Κάνουν  ιδιαίτερα οι καθηγητές,  κ. Πρόεδρε;
-Δεν  ξέρω(!). Αν ξέρετε  σεις, να τους πιάσετε(!)
ΕΔΩ σταματάμε, πνιγμένοι  απ’ την υποκρισία του, ωστόσο, παίρνουμε ανάσα και συνεχίζουμε.
ΤΟ  δημόσιο σχολείο  της αποστήθισης  λειτουργεί σαν «μαγαζί» με δαπάνες του  δημοσίου. Εκεί πηγαινοέρχονται  τα «θύματα» και οι «λύκοι» μετράνε  κεφάλια. Και ποιος  είναι ο λύκος; Ο ιδιαιτεράκιας  που σταμπάρει και επιλέγει, ξεκινώντας απ’ τους αριστούχους. Για να’ χει καλό αποτέλεσμα στις «Πανελλαδικές» και να φανεί η «δουλειά» του. Από ‘κει και πέρα, όλα έρχονται μόνα τους. Με βάση το «όνομα» που έβγαλε πουλώντας «γνώση» (σε
ντοσιέ με φρέσκο πράμα και εντυπωσιακό, «κλεμμένο» κι έτοιμο-λυμένο από άλλους). Μετά το μάθημα στη «βιτρίνα» του σχολείου και με το μάτι στο ρολόι, τρυπώνει σε σπίτια μαθητών του! Με το πρόγραμμα για ιδιαίτερο μάθημα να ρυθμίζει τη ζωή του και το φακελάκι της αφορολόγητης αμοιβής τα οικονομικά του.
Ο γονιός που (τον) πληρώνει είναι ευτυχής  και ενίοτε ενθουσιασμένος. Για την αγορασμένη «γνώση» που θα μπάσει το παιδί του  στο πανεπιστήμιο και, βέβαια, για τον  «προστάτη» που διαθέτει στο (δημόσιο) σχολείο για καμιά… κακοτοπιά. Και για το θέμα του αυριανού τεστ που (ενίοτε) «γλιστράει» με τη μορφή του (δήθεν) SOS) απ’ τον ιδιαιτεράκια-μαθητέμπορα, για τον βαθμό που θα’ ρθει… φυσιολογικά.
ΕΤΣΙ  «λειτουργούν» οι πολλοί, έτσι βολεύονται οι κυβερνήσεις, και ο κ. Πεπές «δεν είδε, δεν άκουσε, δεν ξέρει». Αυτή είναι η αλήθεια κι ας τη μάθει. Εμείς που την ξέρουμε και οι γονείς που πληρώνουν, οι μαθητές που «μορφώνονται» απ’ τον διορισμένο δάσκαλο στο σπίτι καλούμε τις Κυβερνήσεις που κάνουν την… κορόιδα. Κι αν έναν (ή μία) τους «κρεμάσουν», το μαθητεμπόριο στα λύκεια θα σταματήσει. Για να καταπιούν το «δεν ξέρω» οι Πρόεδροι (Πεπές) και το… σημιτικό «να πάτε στον εισαγγελέα» οι Υπουργοί (Διαμαντοπούλου). Για να μην τρυπώνει απ’ τις χαραμάδες (και) των σχολείων η διαφθορά.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: