Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Δίημερο «λουκέτο» στο ΤΕΙ Πειραιά

(Φωτογραφία αρχείου)
(Φωτογραφία αρχείου)
 Την αναστολή της εκπαιδευτικής και διοικητικής λειτουργία του ΤΕΙ Πειραιά για τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Απριλίου 2011 αποφάσισε η Συνέλευση του Ιδρύματος, λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης που αντιμετωπίζει.
  Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός του ΤΕΙ Πειραιά το 2009 για λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες πληρωμής ωρομίσθιου προσωπικού ήταν 15.450.000, το 2010 13.040.000 και το 2011 7.400.000,00 ευρώ.
Όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι του ΤΕΙ, "με την χρηματοδότηση του έτους 2011 το Ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις σε υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, φυσικού αερίου και σε προμήθεια αναλωσίμων υλικών για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των εργαστηρίων".
Παρόλο που η εκπαιδευτική και διοικητική λειτουργία του ΤΕΙ "παγώνει", το προσωπικό του θα παρευρίσκεται στο Ίδρυμα για ανοικτές συζητήσεις σε θέματα που αφορούν τα ΤΕΙ και ειδικότερα θα συζητήσει το πλαίσιο διαμόρφωσης του ενιαίου επιμελητηριακού φορέα μηχανικών που δόθηκε για διαβούλευση.
Επίσης, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2011, και ώρα 11:00 θα συνέλθει η Συνέλευση του Τ.Ε.Ι., προκειμένου να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: