Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Παρασκευή, 1 Απριλίου 2011

Αποχώρησαν Ν.Δ. - ΛΑΟΣ από τον διάλογο για το λύκειο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ εκδηλώθηκε χθες για το Νέο Λύκειο καθώς η συνεδρίαση του Εθνικού Συµβουλίου Παιδείας, όπου η Αννα ∆ιαµαντοπούλου θα παρουσίαζε τις προτάσεις της αναβλήθηκε, επειδή αποχώρησαν οι εκπρόσωποι της Ν.∆., του ΛΑΟΣ, των Οικολόγων και της ΓΣΕΕ.
Οι αποχωρήσαντες διαµαρτυρήθηκαν διότι δεν είχαν ενηµερωθεί για τις προθέσεις της κυβέρνησης πριν από τη δηµοσιοποίησή τους, ενώ η Ν.∆. προειδοποίησε ότι ενδέχεται να αποχωρήσει οριστικά σε ανάλογη περίπτωση.
Ο γενικός γραµµατέας τηςΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος εκτίµησε ότι το νέο µάθηµα που εισάγεται (η ερευνητική εργασία) θα οδηγήσει στη δηµιουργία γκρουπ επιστηµόνων που θα πουλάνε εργασίες στους µαθητές. Επίσης τόνισε ότι εάν ισχύσουν διπλές εξετάσεις για εισαγωγή σε σχολές ή πανεπιστήµια και κατόπιν για την κατάταξη των φοιτητών σε τµήµατα το δεύτερο έτος, τότε θα υπάρξουν και διπλά φροντιστήρια.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. Οµως και οι καθηγητές Πληροφορικής διαµαρτύρονται για την υποβάθµιση του µαθήµατός τους. Σύµφωνα µε την Πανελλήνια Ενωσή τους, η απουσία του από τα διδασκόµενα στη Α’ Λυκείου µαθήµατα θα δηµιουργήσει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους τους µαθητές που θα το επιλέξουν στις επόµενες τάξεις, ενώ θα υπάρχουν µαθητές που τελειώνοντας το Λύκειο δεν θα έχουν διδαχθεί ούτε µία ώρα Πληροφορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: