Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Τρία πουλάκια κάθονταν η... εκπαίδευση!

Για οικονομική κρίση ακούμε αλλά για αεροπορικά εκπαιδευτικά ταξιδάκια μαθητών στην Ισπανία μαθαίνουμε. Δηλαδή οι κανακάρηδες των εύπορων οικογενειών βαρέθηκαν στα 17 την Ελλάδα και είπαν να γνωρίσουν και τις ομορφιές της Ιβηρικής. Τι κι αν δεν επισκέφτηκαν ποτέ τους ιστορικούς τόπους της χώρας. Τι κι αν δεν πήγαν στην Ακρόπολη, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, τα οχυρά Μπιζανίου. Ή μήπως η πενθήμερη στη Βαρκελώνη είναι "μαγκιά" και στοιχείο ταξικής κοινωνικής χειραφέτησης έναντι των φτωχών παιδιών των δημόσιων σχολείων, που θεωρούν μεγάλη χαρά να ξεσκάσουν για λίγες ημέρες στην Κέρκυρα ή την Κρήτη. Τι να λέμε τώρα για τόνωση της περιφερειακής οικονομίας δια μέσω των μαθητικών εκδρομών. Αμ το άλλο με το Νόου Κάμπ που το πάτε; Μάλιστα κύριοι. Πως γίνεται μια εκπαιδευτικο-παιδαγωγικού χαρακτήρα μαθητική εκδρομή να περιελαμβάνει και την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπαρτσελόνα, χωρίς μάλιστα να αναγράφεται στο κατατεθημένο πρόγραμμα της εκδορμής. Πόσο είχε το εισιτήριο; Αφήστε το καλύτερα. Προσεγγίζει το βδομαδιάτικο ενός εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα! Και για τους "ζωηρούς" μαθητές που ξεπορτίζουν από το ξενοδοχείο, αντί να τους μεταφέρουν σούμπιτους στους γονείς τους και να τους ρίξουν και μια αποβολή, το μενού περιλαμβάνει 2ήμερη απομόνωση στο πολυτελές ξενοδοχείο, 8km έξω από τη Βαρκελώνη. Αλήθεια με ποιο δικαίωμα και βάσει ποιου εκπαιδευτικού κώδικα οι καθηγητές μετατράπηκαν σε ανθρωποφύλακες; Οι γονείς των μαθητών το γνώριζαν; Τι κάνει το αρμόδιο Γραφείο της εκπαίδευσης, το οποίο θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να έχει ενημερωθεί και να έχει ενημερώσει τους προϊσταμένους του;Απολύτως τίποτα. Ή μάλλον για να μην το "αδικούμε", δηλώνοντας άγνοια προσπαθεί να υποβαθμίσει (να "σκοτεινιάσει") το θέμα. Πάντως τα νέα έφτασαν αρμοδίως στο Μέγαρο, ξέρετε εκείνο το πέτρινο κτίριο λίγο πιο πέρα από τη στάση Νερατζιώτισσα, οπότε αναμένεται να τραβηχτούν πολλά αυτιά και θα μείνουν αφόρετα κάποια... ταγεράκια!!! Κι ας βιάστηκαν κάποιες να πάνε στα γεράματα να μάθουν... Αγγλικά!!! Έτσι είναι, όπου φτωχός κι η μοίρα του ή καλύτερα αν έχεις μπαμπά φραγκάτο και κονέ με το αρμόδιο Γραφείο αγοράζεις τα πάντα ή καλύτερα έχεις ασυλία για τα πάντα. Είτε είσαι μαθητής, είτε είσαι καθηγητής. Ακόμα και τα όργανα της εκπαίδευσης. Εκτός όμως από τον Ισπανό γείτονα και τους μπάτσους της Καταλανίας. Οπότε τυχεράκηδες θα το ξανακάνετε του χρόνου το ταξίδι. Μόνο που εκεί οι καθηγητάδες σας δε θα είναι μαζί σας αλλά θα κάνουν πως δεν σας ξέρουν, αφού δε θα πάτε για εκδρομή (με πληρωμένα γι' αυτούς τα έξοδα) αλλά για να παραστείτε στο εις βάρος σας δικαστήριο. Βλέπετε εκεί οι νόμοι, δυστυχώς ισχύουν.
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: