Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

«Γολγοθάς» για εκατοντάδες δυσλεκτικούς υποψηφίους των Πανελλαδικών...

Παρά το «κύμα» των έντονων αντιδράσεων και παρά την κοινωνική κατακραυγή, το υπουργείο Παιδείας εμμένει στην απόφασή του να μην ορίσει ειδικά εξεταστικά κέντρα στην περιφέρεια για τους... 1.152 υποψήφιους με ειδικές εξεταστικές ανάγκες, υποχρεώνοντάς τους να μεταβούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για μαθητές που εξετάζονται προφορικά, επειδή αδυνατούν να υποστούν γραπτές εξετάσεις, λόγω προβλημάτων δυσλεξίας, δυσγραφίας, δυσαριθμησίας, δυσαναγνωσίας, δυσορθογραφίας ή προβλημάτων στα άνω άκρα κ.ά. Οι εξετάσεις αυτές δεν αφορούν υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις, για τους οποίους η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει τη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και σε ποσοστό θέσεων 5%.

Τα δύο προηγούμενα χρόνια λειτούργησαν επιπλέον ειδικά εξεταστικά κέντρα σε Χανιά, Ηράκλειο, Ρόδο και Πάτρα αλλά, σύμφωνα με το υπουργείο, προέκυψαν προβλήματα εξεύρεσης εξεταστών-καθηγητών στη Ρόδο και στην Κρήτη για τη διεξαγωγή των ειδικών προφορικών πανελλαδικών εξετάσεων.

Με αφορμή την έλλειψη καθηγητών, το υπουργείο αποφάσισε την κατάργηση των ειδικών εξεταστικών κέντρων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκατοντάδων οικογενειών, που θα πρέπει να «μετακομίσουν» στην Αθήνα κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το όποιο οικονομικό κόστος αυτό συνεπάγεται.

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Παιδείας έχει χαρακτηριστεί ως απαράδεκτη και ανάλγητη από συλλόγους γονέων, ενώ σχετικές ερωτήσεις έχουν καταθέσει και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να οριστούν και φέτος ειδικά εξεταστικά κέντρα στην περιφέρεια, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια.

protothema

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ: Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι ο ορισμός των ειδικών εξεταστικών κέντρων για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄) που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011 και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά έγινε με την αριθ. Φ.151/46637/Β6/15.4.2011 Υπουργική Απόφαση. Πρόκειται για 1.152 υποψηφίους από τους οποίους οι 166 προέρχονται από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μετακινούνται για εξέταση στην Αθήνα.

Οι υποψήφιοι και από τους λοιπούς νομούς μετακινούνται στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας- Θεσσαλονίκης.