Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

Πριν από λίγο άρχισαν στα εξεταστικά κέντρα όλης της χώρας οι πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, συνολικά 74.440 μαθητές θα εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες και η αυλαία άνοιξε στις 8 και μισή το πρωί με την ανακοίνωση των θεμάτων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας, στο οποίο εξετάζονται πάνω από 110.000 υποψήφιοι.
Οι εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαϊου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).
Όπως κάθε χρόνο, οι βαθμολογίες των εξεταζόμενων θα ανακοινωθούν περί τα τέλη Ιουνίου και οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: