Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Με το βλέμμα στην αποχή διεξάγονται την Τετάρτη οι φοιτητικές εκλογές

Στις κάλπες των ΑΕΙ και των ΤΕΙ προσέρχονται σήμερα, Τετάρτη, φοιτητές και σπουδαστές σε όλη τη χώρα. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων εκτιμούν ότι το ποσοστό προσέλευσης θα κυμανθεί
στα περσινά επίπεδα, οπότε η αποχή παρουσίασε άνοδο της τάξης του 5%-10%. Κοινά αποτελέσματα δεν αναμένεται να εκδοθούν ούτε φέτος.
Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ Σταύρος Παπαντωνίου σημειώνει ότι η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ ελπίζει σε αύξηση των ποσοστών της.

«Όσα συμβαίνουν στην κοινωνία δεν μπορεί να μην επηρεάζουν τους νέους και τα πανεπιστήμια, αλλά δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ολιγαρχίες, όποια μορφή και αν έχουν, να παίρνουν αποφάσεις για εμάς και το μέλλον της χώρας μας» λέει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΠ στη Νομική Σχολή Αθηνών Πάτροκλος Καρράς.

Από την πλευρά της Αριστερής Ενότητας (ΣΥΝ) ο Πέτρος Σανταμούρης δηλώνει στο «Βήμα» ότι «οι φετινές εκλογές θα διεξαχθούν σε κλίμα αναταραχής κυρίως γιατί τα σκληρά μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση πλήττουν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας».

Στη ανάγκη να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες σε μια περίοδο κοινωνικής πίεσης αναφέρεται από τη πλευρά της σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τις φοιτητικές εκλογές η ΚΝΕ (ΚΚΕ).

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: