Συγγραφείς αυτού του ιστολογίου είναι ο καθένας από μας, που έχει να πει, να παρατηρήσει και να σχολιάσει κάτι για τα θέματα της ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ενυπόγραφα θέματα για ανάρτηση γίνονται απλά με ηλεκτρικό μήνυμα στη διεύθυνση:kapistri@gmail.com και δημοσιεύονται χωρίς λογοκρισία. Τα σχόλια είναι ελεύθερα για τον καθένα, ακόμα και ανώνυμα!

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Ένα μοναδικό τριήμερο στην Αθήνα

Μετά την περσινή επιτυχία που είχε η φιλοξενία μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα, η Τράπεζα Κύπρου πραγματοποίησε παρόμοιο ταξίδι το τριήμερο 6-8 Μαΐου 2011. Την εκπαιδευτική αποστολή αποτελούσαν 19 μαθητές και 19 εκπαιδευτικοί από
ισάριθμα Δημοτικά της Κύπρου, καθώς επίσης αξιωματούχοι του Υπουργείου Παιδείας. Η αποστολή αναχώρησε πρωί της Παρασκευής για Αθήνα και κατά το μεσημέρι όλοι είχαν τακτοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Το απόγευμα ήταν ελεύθερο για μια βόλτα στην εμπορική οδό Ερμού για ψώνια, παγωτό και καφεδάκι… Παρασκευή βράδυ, η Τράπεζα Κύπρου πρόσφερε δείπνο στην κυπριακή αποστολή, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους αναπτύσσοντας νέες φιλίες. Στο δείπνο παρευρέθησαν, επίσης, εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία της Ελλάδας που συμμετέχουν στο Οίκαδε. Σάββατο πρωί, όλη η αποστολή παρευρέθη στην έκθεση και τελετή βράβευσης του Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν...», που διοργάνωσαν το Οίκαδε και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν ενδιαφέροντα έργα από όλη την Ελλάδα, ενώ ασχολήθηκαν με δημιουργικές δραστηριότητες, που είχαν σχέση με το περιβάλλον. Το απόγευμα του Σαββάτου η ομάδα επισκέφθηκε το Μουσείο Ακρόπολης, όπου ξεναγήθηκαν και θαύμασαν το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Στη συνέχεια, όσοι το επιθυμούσαν είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Πλανητάριο Αθηνών. Τελευταίος σταθμός στο ταξίδι ήταν η επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου το υπέροχο φυσικό περιβάλλον και τα πολλά είδη ζώων που φιλοξενούνται εκεί, εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους. Το ταξίδι τέλειωσε Κυριακή απόγευμα με όλη την ομάδα να επιστρέφει στην Κύπρο με καινούργιους φίλους και όμορφες αναμνήσεις και νέες γνώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: